Logga in

Sök
Stäng denna sökruta.

Sök

Mina produkter

Innovativa lösningar för design och konstruktion av transmissionsvägar och transformatorstationer

När naturkatastrofer, överspänningar, olyckor eller allmänna utrustningsfel hotar elnätets tillförlitlighet, måste underhållspersonal snabbt och säkert kunna komma åt transmissionsledningar och transformatorstationer för att utföra reparationer. Att designa en robust energiinfrastruktur som säkerställer att kraftbolagen har en pålitlig, regelbunden energiförsörjning och beredskapsåtgärder på plats i händelse av ett strömavbrott är avgörande för deras verksamhet och de samhällen de betjänar.

Bygg hållbara vägar för överföring och tillgång till transformatorstationer
Att komma åt platser i avlägsna eller outvecklade områden kan innebära flera utmaningar för energiindustrin när det gäller att bygga, driva och underhålla kraftledningar och transformatorstationer. Mjuk jord och lågvattenkorsningar kan göra det svårt för nyttofordon att säkert och effektivt nå platser för rutinunderhåll och nödreparationer. GEOWEB ® 3D markstabiliseringssystem är idealiskt för grunda markförbättringstillämpningar och kan enkelt integreras i obanade tillfartsvägar för transmissionsledningar och transformatorstationer . GEOWEB-geocellerna, gjorda av ett allvädersmaterial av högdensitetspolyeten (HDPE), är hållbara, kemiskt resistenta och överträffar standard tvådimensionell geosyntetik genom lateral inneslutning av utfyllnadsmaterial, vilket underlättar vad som kallas ”madrasseffekten” för fördela belastningar över svaga underlag.

GEOWEB-systemet erbjuder ett ekonomiskt sätt att konstruera oasfalterade tillfartsvägar med lågt underhåll som är snabba att installera och kräver mindre underhåll än deras oförstärkta motsvarigheter. Det GEOWEB-inneslutna aggregatet är stabilt och motståndskraftigt mot knuffande och rörelser som kan uppstå på obanade tillfartsvägar som utsätts för tung trafikbelastning. Med GEOWEB-systemet byggs vägar med 50 % mindre ballast för att stödja tunga fordon med minimal miljöpåverkan. Användningen av lokal utfyllnad till låg kostnad – som sand eller kalksten – sänker den totala projektkostnaden, och GEOWEB-förstärkningen förlänger livslängden på den obanade vägen och minskar de årliga underhållskostnaderna.

Minska berörings- och stegrisker vid transformatorstationer
Aggregat används vanligtvis för elektriska transformatorstationer och transformatorplattor för att skapa ett säkert, icke-ledande isoleringsskikt mellan arbetare och marken. Detta aggregat måste innehålla fina partiklar för att skapa en stabil yta för att motstå tunga fordonspåkänningar, och förekomsten av dessa finmaterial kan skapa berörings- och stegrisker. GEOWEB-systemet tillåter användningen av ett öppet underlag (OGBC) utan finkorn, vilket ger större ytpermeabilitet och en stabilare köryta som motstår spårbildning.

Det permeabla GEOWEB-inneslutningssystemet ger exceptionell dränering, vilket förhindrar ansamling av farligt ytvatten. Vägar och transformatorstationer konstruerade med GEOWEB-systemet kräver praktiskt taget inget underhåll och ger en säkrare miljö för arbetare.

Fallstudie: Geoceller stabiliserar jord och hanterar dagvatten för installation av kraftledningar på sjukhus
Alabama Power Co. (APC) såg ett behov av att installera en andra transformatorstation för att tillhandahålla en pålitlig alternativ strömkälla för Providence Hospital i Mobile, Alabama; Men våtmarker nära projektplatsen komplicerade installationen av transformatorstationen och kraftledningen. Byggandet av tillfartsvägen utfördes också med miljö- och regleringsproblem från medborgare och lokala tjänstemän.

Byggandet är strikt reglerat i våtmarksområden, så APC kunde inte fylla våtmarken för markstabilitet. City of Mobiles föreskrifter krävde att projektet skulle etablera dagvattenretentionsområden på grund av dess storlek. Istället för att behålla vattnet i dammar använde APC dock Presto Geosystems GEOWEB-inneslutningssystem för att stabilisera jorden för att säkerställa att tillfartsvägen var genomtränglig i höglandets del av projektet.

Det geocellulära systemet stabiliserar ballasten, förhindrar rörelse under fordonslast och tillåter dagvatten att rinna ner i jorden istället för att rinna av och skapa problem för boende och miljö.

Eftersom vatten så lätt infiltrerade tillfartsvägen, krävde Mobile inte att APC skulle bygga retentionsdammen enligt dess föreskrifter. Hade en ogenomtränglig yta installerats skulle dagvatten avvika från etablerade flöden, och närliggande bostäder skulle sannolikt ha klagat på dagvatten på sina fastigheter.
Transformatorstationen försåg Providence Hospital med två kraftkällor. I händelse av ett strömavbrott på den ena skulle elektriciteten gå över till den andra, och hålla sjukhusets vitala maskineri online.